top of page

AsiakasCase: Mikko 26 v.

26-vuotias Mikko tuli Essi-Allianssin asiakkaaksi kesäkuussa 2017. Mikko oli ollut tätä ennen tilapäismajoituksessa. Essi-Allianssin asiakkuuden alkaessa hänelle järjestyi asunto Sininauha Oy:n kautta.

 

Aluksi Mikko ei ollut kovinkaan motivoitunut tapaamaan Allianssi-ohjaajaa ja toivoi muuttoa asuntoon, johon ei kuuluisi tapaamisia ohjaajan kanssa. Työskentely Mikon kanssa aloitettiin perustuella, jolloin ohjaajaa tavataan noin kerran viikossa.

 

Kesän kuluessa Mikko tapasi ohjaajaa, mutta noin puolet sovituista tapaamisista jäi toteutumatta, koska Mikko ei tullut paikalle. Mikko oli kuitenkin käynyt lääkärissä masennuksen vuoksi ja aloitti masennuslääkityksen.

 

Syksyllä Mikko aloitti ammatilliset opinnot, mutta edelleenkään ohjaajan tapaamiset eivät juurikaan toteutuneet. Helmikuussa 2018 Mikolle vaihdettiin toinen ohjaaja, minkä jälkeen yhteistyö lähti hieman paremmin käyntiin. Mikko tuli sovittuihin tapaamisiin, ja ohjaaja auttoi Mikkoa monenlaisessa viranomaisasioinnissa, kuten Kelan ja TE-toimistossa käyntien yhteydessä.

 

Kesäkuussa Mikko pääsi muuttamaan opiskelijoille tarkoitettuun soluasuntoon, jossa Essi-Allianssin tuki jatkui edelleen perustuella. Ohjaaja auttoi mm. muuttoon liittyvissä asioissa. Mikko oli kiinnostuneempi omien asioidensa hoitamisesta ymmärtäen niiden merkityksen paremmin, kun niitä käytiin toistuvasti läpi ohjaajan kanssa.

 

Nyt lokakuun 2018 alusta Mikko on siirtynyt kevyelle tuelle. Ohjaaja tapaa Mikkoa joka toinen viikko ja joka toinen viikko ohjaaja soittelee Mikon kanssa. Mikko voi myös laittaa ohjaajalle WhatsApp-viestejä, jos tapaamisten välissä tulee asiaa.

 

Mikon opinnot ammattioppilaitoksessa jatkuvat edelleen.

bottom of page